ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tiraspolul planifică să deschidă reprezentanţe la Bruxelles şi Kiev

18:37 | 11.02.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Autorităţile autoproclamatei rmn preconizează să deschidă reprezentanţe ale regiunii la Bruxelles şi Kiev, la fel cum a fost deschisă, în ianuarie, la Moscova. Despre aceasta a anunţat astăzi aşa-numitul lider al rmn, Vadim Krasnoselski, la o întrunire de la Tiraspol, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

„Preşedintele rmn a împuternicit ministerul afacerilor externe să deschidă reprezentanţe oficiale ale republicii moldoveneşti nistrene la Kiev şi Bruxelles”, indică serviciul de presă al pretinsului minister de externe de la Tiraspol.

După ce a fost deschisă reprezentanţa rmn de la Moscova, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova a chemat pentru explicaţii ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov. Ca urmare, şeful misiunii diplomatice ruse a comunicat că aşa-numita reprezentanţă este o organizaţie necomercială, care oferă servicii de asistenţă juridică locuitorilor regiunii transnistrene. Potrivit ambasadorului, această organizaţie a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei de la Moscova.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a informat că deschiderea la Moscova a Fondului de dezvoltare a relaţiilor sociale şi culturale „Transnistria” nu schimbă poziţia Kremlinului referitor la reglementarea conflictului transnistrean. Totodată, diplomaţia rusă a menţionat că „fondul are drept scop păstrarea şi promovarea culturii etniilor care locuiesc pe teritoriul regiunii transnistrene, integrarea acestora în cultura rusă, precum şi cea universală”. 

img19001182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!