ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile de furnizare a energiei electrice au solicitat ajustarea tarifelor

15:11 | 11.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Companiile Gas Natural Fenosa Furnizare Energie și Furnizare Energie Electrică Nord (FEE Nord) au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitări privind ajustarea tarifelor începând cu data de 1 august curent, transmite MOLDPRES.

Astfel, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică a solicitat majorarea cu 8,6 la sută a tarifului achitat de consumatorii casnici. În același timp, FEE Nord a cerut o majorare de 22,4 la sută.

Solicitată de agenție, Galina Sanduța, șef al Serviciului comunicare al ANRE, a declarat că în scurt timp ANRE va publica un proiect de hotărâre unde va afișa tariful real pe care instituția îl va considera că este corect să fie aplicat. „În momentul în care vom publica aceste proiecte, consumatorii și alte părți interesate vor avea la dispoziție 15 zile lucrătoare pentru a veni cu propuneri. Ulterior, în ședință publică, consiliul de administrație al ANRE va decide prețul final”, a declarat Sanduța.

Companiile de distribuție și furnizare a energiei electrice au mai solicitat ajustarea tarifelor în luna martie curent.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a fost operată la 15 iunie 2018, când acestea s-au redus în medie cu 10 la sută.

img19005372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!