ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rosian Vasiloi: „Există posibilitatea legală pentru organizarea unui punct comun de trecere a frontierei cu România”

09:14 | 18.10.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Șeful Poliției de Frontieră din Republica Moldova, Rosian Vasiloi, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională MOLDPRES că "există posibilitatea legală pentru organizarea unui singur punct de trecere a frontierei moldo-române".

Potrivit lui, în 2017, autoritățile moldovene au adoptat cadrul legislativ necesar acestui obiectiv. "A existat reticență din partea României pentru organizarea unui singur punct de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România", a specificat oficialul.

În scurt timp, Rosian Vasiloi va efectua o vizită la București unde se va întâlni cu omologul său român, Ioan Buda, cu care va discuta aspecte ale acțiunilor comune ale celor două autorități de frontieră, inclusiv dezvoltarea unui concept pilot al unui punct comun de trecere a frontierei.

Codul Frontierelor Schengen în redacția anului 2016 prevede în Anexa 4, punctul 114, posibilitatea pentru statele Uniunii Europene de dezvoltare a unor puncte comune de trecere a frontierei cu state terțe. Polonia și Ucraina au dezvoltate astfel de puncte comune de trecere a frontierei.

Interviul cu Rosian Vasiloi poate fi urmărit pe pagina web a Agenției Informaționale MOLDPRES: moldpres.md.

img19008279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!