ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizațiile culturale din țara noastră pot obține granturi din partea UE

10:13 | 18.10.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Agenția Europeană pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat procesul de depunere a aplicațiilor pentru proiecte de cooperare la nivel european, în cadrul compartimentului „Cultura” al programului „Europa Creativă”. Termenul-limită de depunere a proiectelor este 27 noiembrie 2019, informează MOLDPRES.

Proiectele prezentate pot avea o durată maximă de 48 de luni. La program vor fi oferite granturi de maximum 200 mii de euro pentru proiectele care implică operatori din minimum trei țări eligibile și de două milioane de euro pentru cele care implică operatori din șase țări eligibile.

La program pot participa toate organizațiile din sectoarele culturale și creative: organizații neguvernamentale, instituții publice sau companii private. Sunt eligibile persoanele juridice stabilite în țările membre UE, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Elveția, țările în curs de aderare, candidate și potențial candidate la statutul de membru UE și țările care fac obiectul Politicii Europene de Vecinătate.

Persoanele fizice nu pot depune aplicații în vederea obținerii de finanțări în cadrul programului Europa Creativă.

Europa Creativă este un program de sprijin financiar al Uniunii Europene pentru sectoarele creative, culturale și audiovizuale. Programul a fost lansat la 1 ianuarie 2014 și prevede două etape de implementare. Pentru perioada 2014-2020 programul dispune de un buget total de 1,46 miliarde de euro. Pentru cea de-a doua etapă, 2021-2027, sunt prevăzute 1,85 miliarde de euro.

img19008292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!