ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şefii mai multor instituţii publice ar putea fi demişi

11:29 | 18.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Conducători de autorități publice care nu își îndeplinesc corespunzător atribuțiile ar putea fi demişi. Şeful Comisiei parlamentare juridice numiri şi imunităţi, Sergiu Litvinenco, a anunţat că a înregistrat vineri, 18 octombrie, o iniţiativă legislativă ce prevede temeiuri suplimentare de revocare din funcţie a conducătorilor de instituţii, relatează MOLDPRES.

Potrivit deputatului, proiectul de lege are menirea să responsabilizeze autoritățile publice autonome aflate sub control parlamentar. „În prezent, un șir de conducători de autorități publice, deși nu își îndeplinesc corespunzător atribuțiile, nu pot fi eliberați, destituiți sau revocați, întrucât legislația nu conține temeiuri pentru aceasta. Proiectul de lege pe care, împreună cu colegii din blocul ACUM, îl vom înregistra introduce temeiuri suplimentare de revocare, astfel încât să facă posibilă încetarea mandatelor demnitarilor care nu se isprăvesc cu competențele stabilite de lege sau încalcă deliberat legea”, a spus Litvinenco.

Conform sursei citate, proiectul mai propune încetarea de drept a mandatelor membrilor Consiliului Concurenței și Consiliului Audiovizualului odată cu intrarea în vigoare a legii, desemnarea de către Parlament a unor membri interimari și organizarea concursurilor pentru numirea a noi membri. Documentul stabileşte şi reducerea numărului de membri ai Curți de Conturi.

img19008296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!