ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii Republicii Moldova își vor putea calcula online vârsta de pensionare

18:58 | 15.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova își vor putea calcula online vârsta de pensionare. Noul serviciu electronic a fost lansat de Casa Națională de Asigurări Sociale (CANS), informează MOLDPRES. 

Serviciul a fost elaborat pentru a ajuta viitorii pensionari să-și determine vârsta necesară de pensionare, precum și data ieșirii la pensie, în special în cazul femeilor, pentru care vârsta de pensionare crește anual cu șase luni.

Noul serviciu electronic „Calculatorul vârstei de pensionare" poate fi accesat de toți doritorii pe pagina-web a CNAS, la butonul cu aceeași denumire prin introducerea în câmpul respectiv a informației solicitate.

Începând cu 1 iulie 2017, pentru bărbați a fost stabilită vârsta standard de pensionare de 62 de ani și 4 luni. Aceasta a fost majorată treptat cu 4 luni și constituie în prezent 63 de ani. Pentru femei, de la 1 iulie 2017 a fost stabilită vârsta de pensionare de 57 de ani și 6 luni. Aceasta crește în fiecare an cu 6 luni, astfel încât, în anul 2028 va constitui 63 de ani.

img19009238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!