ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-premierul Vlad Filat a comentat decizia de eliberare a sa din arest

16:42 | 04.12.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Ex-premierul Vlad Filat a comentat miercuri, 4 decembrie, într-o conferinţă de presă decizia de eliberare a sa din arest pe care o califică ca fiind una perfect legală. El a spus că nici până acum nu îşi recunoaşte vina şi a precizat că nu i s-au impus condiţii şi a respins speculaţiile apărute la subiect, comunică MOLDPRES. 

Potrivit lui Filat, procedura de liberare condiţionată a fost iniţiată încă în aprilie şi definitivată abia la data de 3 decembrie, când instanţa a decis eliberarea lui condiţionată. El a adăugat că această decizie de eliberare poate fi atacată în termen de 15 zile şi a specificat că în această perioadă justiţia din R. Moldova va trece un nou test de integritate. „Nu-mi recunosc nici până acum vinovăția, dar m-am conformat, ispășindu-mi pedeapsa”, a spus Filat.

„În spațiul public au fost enunțate mai multe neadevăruri, precum că această procedură perfect legală, care vizează liberarea condiționată, a fost făcută în anumite condiții de obscuritate. Este o speculație. Acest proces, care a fost finalizat cu încheierea din ziua de ieri, este unul politic şi are un șir de acțiuni procesuale”, a adăugat Filat.

El a spus că pentru moment nu îşi doreşte revenirea în politică, însă nu exclude că va participa la ședința Consiliului politic al PLDM care va avea loc la 8 decembrie.

Ex-prim-ministrul, Vlad Filat, a fost condamnat pe 27 iunie 2016 de către Judecătoria Chișinău la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, în urma unui denunț al lui Ilan Şor. El a fost eliberat condiţionat ieri, 3 decembrie, în urma unei decizii emise de o instanţă de judecată din capitală.

img19009876

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!