ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decretul cu privire la implicarea Armatei Naţionale pe durata stării de urgență va fi publicat în MO

12:23 | 26.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Decretul cu privire la implicarea Armatei Naţionale pe durata stării de urgență va fi publicat în numărul de mâine al Monitorului Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, Armata Națională va acorda sprijinul necesar autorităților statului în acțiuni destinate prevenirii, diminuării şi lichidării consecinţelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) în corespundere cu dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

În același text se precizează că durata serviciului militar în termen și cu termen redus în Forțele Armate se prelungește până la ridicarea stării de urgență. De asemenea, se sistează procesul de încorporare în serviciul militar în termen și cu termen redus în Forțele Armate, până la ridicarea stării de urgență.

Prezentul decret a intrat în vigoare la data semnării.

Sursa: www.monitorul.md

img20002682

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!