ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă 28 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în R. Moldova

18:10 | 26.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. În laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost examinate joi 134 de probe, dintre care 28 s-au dovedit a fi pozitive. Dintre acestea, trei sunt de import și 25 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 177. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă al gestionării crizei provocate de virusul COVID-19, transmite MOLDPRES.

Ministrul susține că majoritatea cazurilor de transmitere locală s-au înregistrat în Chișinău, Ialoveni, Cahul, Hâncești, Ștefan Vodă, Orhei, Soroca și în stânga Nistrului. Toate persoanele sunt spitalizate, iar 25 de pacienți așteaptă testele pentru a fi externați.

Șeful de la Sănătate a precizat că patru din pacienții confirmați astăzi cu COVID-19 sunt angajați ai Spitalului Republican.

În perioada 17 martie-15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19.  

img20002693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!