ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova muncesc peste 1 600 de medici de familie

13:10 | 19.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai /MOLDPRES/. În sistemul medical din Republica Moldova muncesc 1 627 de medici de familie. Datele au fost făcute publice de Ministerul Sănătății în contextul marcării Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, comunică MOLDPRES.

Conform sursei citate, în acest an evenimentul poartă genericul „Medicii de familie: inima asistenței medicale”.

Totodată, lipsa de medici de familie atât la nivel mondial, cât și național este o provocare-cheie pentru implementarea modelelor de îngrijire bazate pe asistența medicală primară.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) acoperă serviciile oferite persoanelor asigurate şi neasigurate de către medicii de familie și echipele lor.

Pentru acordarea asistenţei medicale primare în 2022 au fost alocate din fondurile AOAM peste 2,4 miliarde de lei. În anul trecut, pentru cheltuielile de personal destinate medicilor de familie, CNAM a transferat circa 582 de milioane de lei (29 mln de euro).

img23004034

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!