ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu membrii Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA

17:47 | 19.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu senatorii democrați Jeanne Shaheen și Christopher Murphy, membri ai Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA, aflați în vizită la Chișinău. Oficialii au discutat despre sprijinul hotărât al partenerilor americani pentru Republica Moldova, consolidarea democrației noastre și fortificarea instituțiilor statului. 

În discuții, șefa statului a apreciat asistența SUA la întărirea securității energetice a Republicii Moldova, reforma justiției și lupta împotriva corupției. Interlocutorii au vorbit și despre securitatea regională, context în care Președinta a remarcat importanța sprijinului continuu al SUA pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii militare ruse. Șefa statului a accentuat că rezistența Ucrainei asigură și securitatea și stabilitatea Republicii Moldova. 

img24001201

img24001201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!