ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contingentul UNIFIL-2 al Armatei Naţionale detașat în Liban şi-a început misiunea

09:12 | 20.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Militarii din contingentul UNIFIL-2 al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban, şi-au început misiunea, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, desfăşurată în Baza multinaţională „Sector West HQ UNP 2-3” din localitatea Shama, militarii moldoveni au preluat atribuţiile pacificatorilor armeni, care au făcut parte din contingentul italian.

În prezenţa superiorilor Sectorului West, precum şi militarilor din Italia, Armenia şi Republica Moldova, Maxim Dmitriev, comandantul UNIFIL-2, a preluat drapelul ONU și responsabilitățile funcției.

Cei 33 de pacificatori moldoveni din contingentul UNIFIL-2, printre care trei femei, au plecat la finele săptămânii trecute în operația de menținere a păcii din Liban.

În Republica Liban, pacificatorii moldoveni vor executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare a zonei de responsabilitate, activând în cadrul contingentului italian.

Primul contingent de pacificatori moldoveni a plecat în misiunea de menținere a păcii din Republica Liban în luna februarie 2023, unde a activat timp de șase luni.

img24001217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!