ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a oferit detalii despre livrarea motorinei din România

11:32 | 20.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a oferit detalii despre livrarea motorinei din România, destinată producătorilor agricoli din țara noastră, transmite MOLDPRES.

„Statul nu are capacități de păstrare. Și nu este vorba că aduci o cană de motorină - cer scuze pentru analogii. Ideea este că avem 4.000 de tone, asta este foarte mult. Inițial era o idee ca să o ducem în portul de la Giurgiulești. Și atunci, nimeni nu era de acord să ofere această capacitate de păstrare. De ce? Pentru că este un anumit tip de motorină și, respectiv, după ce această capacitate de păstrare după utilizare, trebuie să treacă printr-un proces tehnologic costisitor. Corespunzător, oamenii pur și simplu nu voiau să ofere această capacitate”, a explicat Dorin Recean la o emisiune televizată.

Premierul a adăugat că Guvernul a reușit să convingă un agent economic să pună la dispoziție această capacitate de păstrare. „Chiar acum câteva zile am discutat cu premierul Marcel Ciolacu, în această săptămână urmează să fie ajustată ordonanța de urgență a Guvernului României și asta va declanșa în câteva săptămâni procesul de aducere a motorinei și a distribuției”, a conchis Dorin Recean. 

img24001226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!