ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transparența beneficiarilor subvențiilor în agricultură. Dorin Recean: Cetățenii trebuie să vadă pe cine subvenționăm

11:50 | 20.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile caută soluții pentru asigurarea transparenței informațiilor despre beneficiarii de subvenții în agricultură, transmite MOLDPRES. 

„Ministerul Agriculturii și Industrii Alimentare s-a adresat pentru un aviz de la Ministerul Justiției ca noi să ne asigurăm că publicăm informația care este, din punct de vedere a datelor, cu caracter personal. Mai mult ca atât, în noile criterii de subvenționare, atunci când cineva aplică, va trebui să semneze că de azi înainte, toată informația, deci rapoartele financiare complete ale acestor companii să fie publicate, să fie publice, ca toți cetățenii să vadă pe cine subvenționăm. Adică odată ce cetățenii din banii, din impozitele sale finanțează și ajută această ramură, nu trebuie să există impedimente ca cei care beneficiază de banul public să publice rapoartele financiare”, a afirmat Premierul Dorin Recean la o emisiune televizată. 

În anul 2023, Fondul de subvenționare a agriculturii și mediului rural a constituit 1,6 miliarde de lei. 

img24001227

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!