ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean: „Guvernul a oferit o soluție imediată pentru producătorii de cereale - Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per întreprindere”

12:38 | 20.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a discutat astăzi cu producătorii de cereale pe platforma Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

În cadrul discuțiilor, premierul a declarat următoarele:

„Am prezentat producătorilor de cereale, afectați de crizele din ultimii ani, mecanismul de susținere. Guvernul a oferit o soluție imediată - Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per întreprindere și care reprezintă un sprijin real oferit de stat pentru ca agricultorii să poată începe sezonul agricol de primăvară.

Astfel, din 1 martie, orice producător agricol va putea accesa de urgență un credit de până la o jumătate de milion de lei la condiții foarte avantajoase pe care statul îl va garanta. Banii vor putea fi folosiți imediat pentru motorină, fertilizanți, piese de schimb și tot ce au nevoie acești agricultori pentru lucrările în câmp din perioada următoare.

Guvernul Republicii Moldova cunoaște problemele cu care se confruntă producătorii de cereale și de fiecare dată a venit cu măsuri concrete de suport. Deja au fost alocate 50 de milioane de lei din Fondul de intervenție a guvernului pentru a compensa pierderile agricultorilor în urma secetei.

Doar în ultimul an am acordat aproape 2 miliarde de lei pentru subvenții și alte tipuri de ajutor în agricultură. Blocarea vămilor și a drumurilor nu este o soluție de a rezolva problemele din sector, nu ajută pe nimeni, dimpotrivă creează probleme oamenilor, transportatorilor, precum și exportatorilor de cereale”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

img24001231

img24001231

img24001231

img24001231

img24001231

img24001231

img24001231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!