ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu către mediul de afaceri: „Se poate face business cinstit în Moldova Europeană!”

12:42 | 20.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a participat astăzi la „EBA Business Outlook 2024”, un eveniment organizat de EBA Moldova, la care a vorbit despre eforturile pe care le face guvernarea pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și despre perspectivele pe care integrarea europeană le deschide pentru economia țării, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

La eveniment, Maia Sandu a declarat că „se poate face business cinstit în Moldova Europeană!” și a subliniat că o economie mai puternică, integrată în piața unică europeană, înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, mai multe contribuții la bugetul țării și mai multe investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor. 

„Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economia Republicii Moldova. Mesajul meu către mediul de afaceri este să participe activ la procesul de aderare la UE și să privească acest efort ca pe o investiție într-un viitor mai bun și mai sigur pentru noi toți”, a spus șefa statului.

De asemenea, președintele a punctat că prin reformele realizate în ultima perioadă deja s-a oferit mai multă libertate antreprenorilor, investitorilor, companiilor și întregii economii, mai mult spațiu în care afacerile pot crește și se pot dezvolta. Doar în 2023, prin măsurile de dereglementare adoptate, antreprenorii au economisit echivalentul a aproximativ 0,5% din PIB, iar peste jumătate din serviciile pe care le accesează mediul de afaceri funcționează în regim digital. 

„Uniunea Europeană ne-a deschis larg ușa, acum a venit timpul nostru să avansăm hotărâți pe această cale - singura șansă pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat prosper, sigur și democratic. Să avem încredere în Moldova Europeană!”, a conchis Maia Sandu.  

img24001232

img24001232

img24001232

img24001232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!