ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Giacomo Puccini va avea loc la Teatrul National de Operă şi Balet

15:24 | 20.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Spectacolul „Tosca”, operă în trei acte de Giacomo Puccini va avea loc joi, 22 februarie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău, dirijor – Nicolae Dohotaru, regia – Eugen Platon, regizor coordonator – Rodica Picireanu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, libretul operei Tosca are la bază piesa omonimă a lui Victorien Sardou, care tratează evenimentele istorice din Italia de la sfârșitul sec. XIX. Conflictul dramatic esenţial nu este redat în opera lui Puccini cu destulă claritate, în schimb neasemuita bogăţie melodică a muzicii sale înscrie Tosca între capodoperele genului. Lucrarea face parte din repertoriul permanent al teatrelor lirice.

În preajma sărbătorii de Dragobete, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și cântărețele Diana Valuță și Veronica Văluță-Bantaș, împreună cu tatăl lor, compozitorul și interpretul Ilie Văluță, își așteaptă publicul miercuri, 21 februarie, la ora 16:00, la un recital muzical cu genericul „Dragostea și dorul pe acorduri de romanțe”. Potrivit organizatorilor, expresie a sufletului plin de dragoste și dor sunt romanțele interpretate de Diana Văluță și Veronica Văluță-Bantaș, care fac parte din a treia generație de muzicieni a Dinastiei Văluță.

Diana Văluță este interpretă de romanțe, muzică ușoară și muzică populară, lector universitar la AMTAP, profesor de canto, magistru în arta muzicală, orchestrator, membră a Uniunii Muzicienilor din Moldova, laureată a concursurilor naționale și internaționale. Veronica Văluță-Bantaș este interpretă de muzică populară și folclor, specializată în studiul stilistic al viorii, vocal și dirijatului în muzica populară.

img24001245

img24001245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!