ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP: Pe adresele electronice ale cetățenilor sunt distribuite mesaje false din numele conducătorilor instituțiilor publice

15:52 | 20.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Oamenii legii au atenționat astăzi că pe adresele electronice ale cetățenilor sunt distribuite mesaje cu conținut fals din numele conducătorilor instituțiilor publice, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), pentru a spori credibilitatea escrocheriei, infractorii cibernetici folosesc logourile instituțiilor publice și numele conducătorilor acestora.

„Persoanele expediază pe e-mail o citație falsă în care destinatarul este acuzat de comiterea unei infracțiuni sexuale. Pentru a nu fi arestat, infractorii solicită de la destinatar informații suplimentare, iar ulterior mijloace financiare. Scopul acestui gen de mesaj fals răspândit în mediul online este de a estorca bani de la victime”, a precizat IGP.

În acest context, polițiștii îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să se informeze doar din surse oficiale. Dacă ați recepționat un astfel de mesaj la adresa electronică, sesizați Poliția la 112.

img24001248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!