ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţia de Mediu are o nouă conducere

09:40 | 21.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a prezentat azi colectivului noua conducere a Agenției de Mediu, transmite MOLDPRES.  

Dorin Poverjuc, noul director al Agenției de Mediu, numit prin detașare, anterior a activat la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, după care a fost numit director adjunct interimar al Agenției de Mediu. Este licențiat în Drept și activează în domeniul mediului de peste 20 de ani.

De asemenea, Radu Stratuța a fost numit, prin transfer, director adjunct al Agenției de Mediu. Anterior, acesta fusese director adjunct la Agenția „Apele Moldovei”, este licențiat în Drept și activează în domeniul mediului de circa zece ani.

Agenţia de Mediu este autoritate administrativă subordonată Ministerului Mediului, responsabilă de implementarea politicii statului în domeniile de activitate: prevenirea poluării mediului;  protecția aerului atmosferic și schimbările climatice;  protecția și reglementarea utilizării resurselor de apă. Funcțiile de bază ale Agenției constau în asigurarea implementării documentelor de politici publice și a legislației privind protecția mediului atât la nivel național, cât și local.

img24001260

img24001260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!