ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție cu genericul „Descoperă prefecturile Japoniei” a fost vernisată la Chișinău

14:20 | 27.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost vernisată ieri o expoziție cu genericul „Descoperă prefecturile Japoniei”. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Japoniei în R. Moldova în colaborare cu instituția gazdă, informează MOLDPRES.

În cadrul expoziției sunt prezentate postere create de Prefecturile din Japonia, care constitui 47 la număr, pentru promovarea turismului. Fiecare dintre acestea prezentând diferite obiective turistice și evenimentele festive cu frumusețe sezonieră. Potrivit organizatorilor,  această expoziție vine ca urmare a campaniei de informare cu genericul „Descoperiți prefecturile Japoniei” lansată de Ambasada Japoniei din luna mai a 2023 până în luna februarie 2024. În acest mod, prin intermediul rețelei de socializare Facebook au fost prezentate cetățenilor R. Moldova diferite regiuni ale Japoniei, însoțite de o scurtă descriere a fiecărei prefecturi, datorită posterelor primite.

Prezent la eveniment, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a afirmat că expoziția „Descoperă prefecturile Japoniei” este valoroasă atât prin exponatele sale, care sunt o adevărată carte de vizită pentru Țara Soarelui Răsare, cât și prin abordare, având în vedere faptul că se adresează unui public divers.

„Acest eveniment este o invitație de a descoperi Japonia, o țară extraordinară, cu natură și cultură unice, și cu o civilizație milenară. O țară de care ne leagă o prietenie strânsă, relații economice puternice și cu care ne dorim să cooperăm intens și în domeniul culturii și turismului. Sunt convins că această expoziție va însemna un prim pas pentru ca cetățenii noștri să cunoască - de la distanță și virtual, deocamdată - acest tărâm de legendă. Iar, ulterior, să facă pași concreți pentru a-l vizita. Căci, nu în zadar 47 dintre afișele expuse sunt dedicate turismului în Japonia. M-aș bucura, de asemenea, ca expoziția să construiască și punți inverse, spre Moldova, aducându-ne cât mai mulți turiști din Japonia care să ne descopere țara. Depunem eforturi consistente pentru a dezvolta turismul și ne-am bucura să avem o cooperare strânsă cu Japonia în acest domeniu”, a subliniat ministrul Sergiu Prodan.

În discursul său, Ambasadorul Japoniei în R. Moldova Yamada Yoichiro a menționat că la scurt timp după ce a venit la Chișinău, în ianuarie două mii douăzeci și trei, le-a scris tuturor guvernatorilor prefecturilor din Japonia, cu rugămintea de a-i expedia posterele lor reprezentative.

„Patruzeci și două de prefecturi au răspuns solicitării mele, astfel am primit cinci sute cincizeci și cinci de postere. Începând cu luna mai, anul trecut și până în luna februarie curent, Ambasada Japoniei a desfășurat campania cu genericul „Descoperă Prefecturile Japoniei” pe pagina noastră de facebook, unde am prezentat moldovenilor diferite părți ale Japoniei prin intermediul acestor postere și o descriere succintă a fiecărei prefecturi. Japonia este o țară insulară ce se întinde de la Okinawa, o zonă subtropicală, până la Hokkaido, zonă cu multă zăpadă și gheață, iarna. Aproximativ șaptezeci de procente din suprafața Japoniei este muntoasă și acoperită de păduri dese. Activitatea vulcanică a munților determină apariția numeroaselor izvoare termale, în Japoneză „onsen”, loc ce oferă vizitatorilor o experiență unică. Zonele de coastă ale Japoniei sunt bogate în pește; sunt sigur că ați gustat sushi”, a remarcat Ambasadorul Yamada Yoichiro.

Posterele vor fi expuse săptămânal în mod tematic sezonier, după cum urmează: 27 februarie – 3 martie – primăvara; 5-10 martie – vara; 12-17 martie – toamna; 19-24 martie – iarna, de asemenea lângă fiecare afiș, vizitatorii expoziției pot găsi un QR-code, pentru a citi explicația prefecturii. Expoziția va fi deschisă până pe 31 martie.

img24001419

img24001419

img24001419

img24001419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!