ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inteligența artificială extinde posibilitățile comerțului tradițional

14:52 | 28.02.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Inteligența artificială extinde posibilitățile comerțului tradițional. O dovadă în acest sens este povestea antreprenoarei Zhang Jiying din China, care dezvoltă de 20 de ani o afacere de producere a umbrelelor. Aceasta a devenit populară recent după ce a postat online un videoclip de un minut, generat de inteligența artificială, în care și-a prezentat pe scurt produsele în cinci limbi străine, transmite MOLDPRES.

Potrivit People's Daily, videoclipul a obținut peste două milioane de vizualizări, iar după lansarea acestuia Zhang Jiying a spus că a stabilit legături cu peste 50 de noi parteneri străini în ultimele trei luni. Totodată, mulți clienți vechi care nu mai luaseră legătura de mult timp, s-au întors cu noi comenzi.

Anterior, antreprenorii din orașul Yiwu, provincia Zhejiang din China de Est, cunoscută drept „supermarketul lumii”, puteau negocia cu clienții străini doar cu ajutorul cifrelor, dar acum pot „discuta” cu aceștia în mai multe limbi. Acest lucru a fost posibil datorită platformei Chinagoods AI, prezentată în premieră în octombrie 2023 la un Târg internațional. Pe noua platformă, videoclipurile pot fi traduse în 36 de limbi.

În plus, platforma Chinagoods AI poate, de asemenea, să creeze un avatar digital dintr-o fotografie și să efectueze vânzări live, depășind diferențele de timp, distanțele și barierele lingvistice, permițând produselor să ajungă pe piețele din întreaga lume.

Conform unor statistici preliminare, la o lună și jumătate de la lansarea oficială a platformei Chinagoods AI, peste 10 mii de antreprenori au folosit tehnologia AI pentru a dezvolta afaceri, ceea ce reprezintă 20% din numărul total de antreprenori de pe întreaga piață Yiwu.

 

img24001459

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!