ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de fotografie din Cuba a fost inaugurată la un muzeu din capitală

17:10 | 07.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Muzeul Național de Artă al Moldovei în parteneriat cu Ambasada Republicii Cuba în  R. Moldova și România cu sediul la București, a inaugurat o expoziție  de fotografie cu genericul ”Havana”, informează MOLDPRES.

Directorul instituției, Tudor Zbârnea a afirmat că ”Havana” este o expoziție fotografică a mai multor artiști cubanezi, unul român și unul spaniol, care este curatoriată de artistul vizual cubanez Nelson Ramírez de Arellano Conde. ”Este prima colaborare a noastră cu  Ambasada Republicii Cuba în R. Moldova cu sediul la București și cred că vom găsi căi de colaborare culturală și de acum încolo. Expoziția ne arată unele aspacte ale Cubei, dar în mare parte găsim fotografie artistică cu deplină încărcătură psihologică”, a opinat Tudor Zbârnea.  

Potrivit sursei citate, expoziția prezintă lucrări de realizate de cubanezii Sonia Almaguer Darna, Claudia Corales, Gabriel Guerra Bianchini, Alfredo Sanabia Fajardo, Roberto Salas, Pedro Abascal, Néstor Martí, Osvaldo Salas, Liudmila Velascos, Nelson Ramírez de Arellano, Tomás Inda și Luis Mario Gell Fernándes Cueto, Humberto Mayol, dar și de Miki Puran din România și Generoso Funcasta din Spania. Expoziția este dedicată Havanei. 

Prezentă la eveniment, Deborah I.Ojeda  Valedon , Ambasadoarea Republicii Cuba  la București, responsabilă și pentru Republica Moldova, a mulțumit Muzeului Național de Artă al Moldovei pentru găzduirea acestei expoziții.  ”Diplomația culturală este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a construi punți de cunoaștere între țări, iar această expoziție își propune să realizeze acest lucru între Cuba și Moldova și de asemenea să creeze apetitul pentru mai mult din ceea ce frumoasa noastră insulă are de oferitlumii”, a subliniat  diplomatul cubanez.

  Expoziția va fi deschisă până la 31 martie.

 

 

img24001664

img24001664

img24001664

img24001664

img24001664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!