ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vinăria Castel Mimi din Anenii Noi va deschide un nou hotel, eficient energetic

11:43 | 22.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. La începutul verii, Vinăria de la Castel Mimi, raionul Anenii Noi, va deschide un hotel nou, eficient energetic, transmite MOLDPRES. 

Recunoscută ca fiind printre cele mai frumoase 15 vinării din lume și una dintre principalele atracții turistice din țară, la Castel Mimi se construiește un hotel nou, lucrările fiind în plină desfășurare, indică Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, șeful căruia, vicepremierul Vladimir Bolea, a vizitat ieri șantierul.

Potrivit directorului general  al întreprinderii, Adrian Trofim, noul hotel reprezintă un concept inovator pentru Republica Moldova. „Va fi axat pe zero emisii și izolare fonică, având ca scop oferirea celor mai confortabile experiențe de cazare din țară”, afirmă managerul.

Se așteaptă ca hotelul să-și primească primii turiști începând cu data de 1 iunie, când va avea loc inaugurarea oficială.

Constantin Mimi este considerat personalitatea care a pus pe roate dezvoltarea culturii vinificației în Basarabia. Castel Mimi este actualmente unul dintre principalele obiective turistice din Republica Moldova, fiind inclus în topul celor mai frumoase 15 vinării din lume. Anual, peste 30.000 de vizitatori din mai mult de 80 de țări admiră arhitectura modernă a complexului și se plimbă prin beciurile secrete ale lui Constantin Mimi, află despre istoria vinificației din Moldova, descoperă obiceiuri locale și bucatele tradiționale, preparate conform rețelelor moștenite de la străbuni și reinventate de maeștrii iscusiți în ale gătitului.

img24002045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!