ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atacul de la Moscova: Bilanţul victimelor ajunge la 115 morţi

13:27 | 23.03.2024 Categorie: Externe

Moscova, 23 mar. /MOLDPRES/. Numărul victimelor în urma atacului de vineri seara din periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a crescut la 115 morți, potrivit anunțului făcut sâmbătă de Comitetul de Anchete din Rusia, scrie Agerpres, preluat de MOLDPRES.

Într-un comunicat, anchetatorii au precizat că au descoperit „mai multe cadavre în timpul operațiunilor de curățare a dărâmăturilor”, ceea ce a ridicat bilanțul victimelor la „115 morți”.

Potrivit guvernatorului regiunii, operaţiunile de căutare a victimelor sub dărâmături vor dura câteva zile.

„Echipele de salvare lucrează 24 de ore din 24 la faţa locului (...) Alte douăzeci de cadavre au fost găsite sub dărâmături. Munca va continua cel puţin alte câteva zile”, a scris guvernatorul Andrei Vorobiov pe Telegram, la scurt timp după ce a fost anunţat noul bilanţ de 115 morţi.

Anterior sâmbătă, Kremlinul a anunţat că Rusia a reţinut 11 persoane, inclusiv pe cei patru presupuşi atacatori înarmaţi, în legătură cu asaltul de la sala de concerte Crocus City Hall.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul, însă fără a furniza alte detalii despre autorii acestuia. Cu toate acestea, ramura sa afgană, cunoscută sub numele de Statul Islamic din Khorasan, este considerată principalul suspect, conform opiniei unor experți în terorism global.

img24002076

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!