ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Un bebeluș de două luni a fost transportat cu elicopterul SMURD la Iași

17:29 | 23.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Un bebeluș de două luni a fost transportat în după-amiaza zilei de astăzi cu un elicopter SMURD din municipiul Chișinău spre municipiul Iaşi, România, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, unde copilul a fost preluat la bordul aeronavei.

„Nou-născul va fi transportat în siguranță de medici şi paramedici, fiind monitorizat pe parcursul calei aeriene. Acesta a fost internat anterior la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, fiind diagnosticat cu infecție bacteriană, meningită. Acesta urmează a fi transportat pe cale aeriană în municipiul Iași, fiind internat la Spitalul clinic de urgență pentru copii „Sfânta Maria” pentru ulterioare îngrijiri medicale”, a precizat IGSU.

Conform IGSU, de la începutul anului curent, aceasta este a doua intervenţie aeromedicală SMURD efectuată pentru Republica Moldova.

img24002082

img24002082

img24002082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!