ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a lansat un nou atac masiv împotriva Ucrainei, provocând incendii și întreruperi de energie electrică

14:37 | 24.03.2024 Categorie: Externe

Kiev, 24 mar. /MOLDPRES/. Un nou raid aerian masiv efectuat de Rusia în dimineața zilei de duminică a provocat incendii și întreruperi de energie electrică în Ucraina, au declarat oficiali ucraineni, scrie dpa, citat de Agerpres și MOLDPRES.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lisak, a precizat că fragmentele căzute au deteriorat rețelele de termoficare și de electricitate din orașul industrial Krîvîi Rih, situat în sud. Aceasta a dus la lipsa temporară de încălzire în șase spitale, peste 150 de școli și 3.000 de locuințe, conform spuselor sale.

Potrivit autorităților, o infrastructură critică nespecificată a fost lovita în regiunea Liov din vestul Ucrainei. „A izbucnit un incendiu acolo. Pompierii se află deja la fața locului”, a menționat guvernatorul regional, Maksim Kozițki, pe Telegram.

Câteva ore mai târziu, în timpul unei noi alerte aeriene la nivel național, două rachete hipersonice rusești Kinjal au lovit același loc, a declarat Kozițki. A adăugat că pompierii au fost avertizați la timp și s-au adăpostit.

Atacurile aeriene lansate de Rusia par să fi vizat în special vestul Ucrainei. Cu toate acestea, rachetele rusești au fost interceptate și deasupra capitalei Kiev, unde fațada unei clădiri a fost deteriorată.

Conform forțelor aeriene ucrainene, atacurile rusești din noaptea de sâmbătă spre duminică au fost lansate din 14 bombardiere strategice deasupra regiunii Volga.

În plus, 28 de drone explozive au fost lansate din peninsula Crimeea anexată, iar armata ucraineană a anunțat că a interceptat 18 rachete de croazieră și 25 de drone.

 

img24002086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!