ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un întreprinzător din Soroca a fost obligat să întoarcă peste 1.400.000 lei, după ce nu și-a onorat datoriile

10:25 | 25.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Un întreprinzător din Soroca a fost obligat de instanța de judecată să întoarcă peste 1.400.000 lei (circa 73 mii de euro), după ce nu și-a onorat datoriile față de o altă întreprindere, care l-a finanțat pentru cultivarea sfeclei de zahăr, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, bărbatul cu vârsta de peste 50 de ani, și-a declarat insolvabilitatea srl-ului, după ce a extras din contul bancar al întreprinderii sume de bani, inclusiv de peste 500.000 lei, pe care i-a folosit în scopuri personale. Prin urmare, a pretins că nu ar mai avea mijloace pentru ca să-i întoarcă aceleași întreprinderi datoria pentru cultivarea sfeclei de zahăr, de peste 1.400.000 lei.

Urmare a investigațiilor penale, bărbatul și-a recunoscut vinovăția și la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Soroca l-a condamnat pentru insolvabilitatea intenționată a întreprinderii la amendă de peste 30.000 lei, cu privarea de dreptul administrării întreprinderilor sau altor persoane juridice pentru patru ani. De asemenea, acesta urmează să achite și datoria pe care nu și-a onorat-o, de peste 1.400.000 lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!