ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile lansează primul program de instruire dedicat agricultorilor

12:01 | 25.03.2024 Categorie: Economie

Chișinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunțat astăzi despre lansarea primului program de instruire dedicat agricultorilor din Republica Moldova, de către Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală. Primele instruiri vor aborda tema asigurărilor în agricultură, transmite MOLDPRES.

Programul de instruire este gratuit și va cuprinde câteva sesiuni în raioanele țării. „În perioada următoare sunt planificate și alte programe de instruire ce vor acoperi subiecte de interes pentru agricultori. Scopul este de a construi împreună o comunitate agricolă informată și competitivă”, explică MAIA.

Pentru susținerea agricultorilor, în special a producătorilor de cereale, ministerul de resort a constituit şi un Consiliu Economic. Acesta va avea rolul de a facilita dialogul direct cu producătorii și de a aborda nevoile, posibilitățile și problemele cu care se confruntă acest sector. Consiliul este format la etapa actuală din 37 de agricultori, fiind reprezentate toate raioanele țării.

img24002107

img24002107

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!