ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termoelectrica va consuma cca 5 mii tone de păcură în procesul de producere a agentului termic

14:57 | 25.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Termoelectrica S.A. va consuma o cantitate de circa cinci mii tone de păcură din rezerva de stat în procesul de producție a agentului termic, transmite MOLDPRES.

Un proiect de hotărâre privind deblocarea păcurii din rezervele de stat a fost propus spre consultare publică de către Ministerul Energiei, în urma constatărilor făcute de către Agenția de Supraveghere Tehnică cu privire la riscurile asociate păstrării volumului actual de păcură în rezervoare în ceea ce privește exploatarea instalațiilor, precum și riscurile de deversare în caz de cutremur.

Astfel, pentru a reduce aceste riscuri și a micșora volumul de păcură în rezervoare, Termoelectrica va utiliza aproximativ 5 mii de tone de păcură în procesul de producere a agentului termic și energiei electrice în perioada de încălzire rămasă.

„Nu este vorba de trecerea totală la păcură, aceasta va fi arsă într-un mix de 50/50 cu gaze naturale, ceea ce crește semnificativ calitatea procesului de ardere și reduce cantitatea de emisii comparativ cu arderea doar a păcurii”, a declarat Iurie Razlovan, Directorul general interimar Termoelectrica.

img24002115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!