ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a avut o convorbire telefonică cu José Manuel Albares, ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării al Regatului Spaniei

17:07 | 25.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o convorbire telefonică cu José Manuel Albares, ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării al Regatului Spaniei. Oficialii au discutat despre evoluțiile de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

În cadrul convorbirii, viceprim-ministra Gherasimov a menționat că Guvernul de la Chișinău este angajat pe deplin în implementarea reformelor, scopul cărora este să accelereze parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, oficiala a mulțumit pentru votul pozitiv acordat de Spania la reuniunea Consiliului European din decembrie 2023.

„Am reiterat că mizăm pe aceeași susținere în adoptarea rapidă a cadrului de negocieri și organizarea în timpul cât mai apropiat a primei conferințe interguvernamentale, care să marcheze oficial deschiderea negocierilor de aderare”, a spus viceprim-ministra Gherasimov.

La fel, au fost apreciate relațiile excelente dintre Republica Moldova și Spania, iar părțile au convenit să consolideze și mai departe cooperarea în domeniul afacerilor europene.

img24002121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!