ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou caz de rujeolă a fost confirmat la un copil din Chișinău

09:15 | 26.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță despre confirmarea, prin diagnostic de laborator, a unui caz de rujeolă la un copil cu vârsta de patru ani, din municipiul Chișinău. Alte două cazuri sunt suspecte, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, alte două cazuri suspecte la rujeolă, la doi copii din aceeași familie, cu vârste de șase și respectiv, opt ani, din Chișinău, care au revenit recent din România, sunt în proces de investigare.

Conform sursei citate, la nivel național, de la începutul anului curent, au fost confirmate 19 cazuri de rujeolă. În total, 12 cazuri au fost notificate la persoane cazate într-un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, cel mai recent fiind confirmat la un adolescent cu vârsta de 17 ani.

Specialiștii în domeniul imunizărilor fac apel către populație de a conștientiza pericolul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare.

Virusul rujeolic continuă să fie un pericol pentru populația Republicii Moldova, afectând persoanele nevaccinate.

img24002130

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!