ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atac masiv împotriva unor centrale electrice din Ucraina

10:59 | 29.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Atacurile cu drone şi rachete de origine rusă au vizat în timpul nopții de joi spre vineri centralele electrice din regiunile centrale și estice ale Ucrainei, conform declarațiilor ministrului energiei ucrainean și informațiilor furnizate de Polonia. O alertă aeriană a fost emisă în întreaga Ucraina în timpul acestor evenimente, scrie Agerpres, citată de MOLDPRES.

Conform ministrului energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, atacul masiv s-a concentrat asupra mai multor ținte, în special asupra infrastructurii de producție de energie electrică din regiunile Dnipropetrovsk, Poltava și Cerkasî. Forțele de apărare aeriană ucrainene au reușit să doboare zece drone și să distrugă patru rachete, împiedicând astfel deteriorarea mai multor instalații energetice. În urma atacului, mai mulți civili au fost răniți, inclusiv o fetiță și patru adulți.

În timp ce atacurile aveau loc, Polonia a intensificat supravegherea spațiului aerian propriu, după ce o rachetă de croazieră rusă a intrat în spațiul aerian polonez pentru o scurtă perioadă de timp. Forțele armate poloneze au luat măsuri de precauție pentru protejarea teritoriului și supravegherea continuă a situației.

img24002242

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!