ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Cristina Gherasimov a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu

13:38 | 04.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Rezultatele obținute de Guvern în realizarea reformelor și domeniile în care România ar putea susține țara noastră, pentru a accelera parcursul european au fost printre subiectele discutate de către viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, secretarul de stat a Guvernului pentru Afaceri Europene, Rodica Crudu, și ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, transmite MOLDPRES.

Totodată, părțile au discutat despre necesitățile Biroului de Integrare Europeană, pentru a asigura coordonarea eficientă a procesului de aderare la UE. 

„Mizăm în continuare pe sprijinul politic și economic al României, dar și pe bogata experiență în domeniul integrării europene, pe care autoritățile centrale și locale de peste Prut o pot împărtăși cu omologii din Republica Moldova. România ne-a fost dintotdeauna un prieten fidel și dorim să consolidăm această relație puternică, pentru ca, împreună, să ne regăsim în marea familie europeană”, a declarat Cristina Gherasimov. 

La rândul său, Cristian-Leon Țurcanu a menționat că România va continua să fie alături de țara noastră, prin fapte și proiecte concrete.

img24002398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!