ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În următorul an de studii, școlile din capitală vor oferi peste 10 mii de locuri pentru înmatricularea copiilor în clasa I

13:48 | 05.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. În anul de studii 2024-2025, instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău vor oferi peste 10 400 de locuri pentru înmatricularea copiilor în clasa I, informează MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a specificat că prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi a început pe 1 aprilie curent.

„Pentru anul viitor de studii, avem planificată o cifră de 10 409 copii, pe care îi așteptăm în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Vorbesc despre 9.469 de copii - în 131 de instituții municipale și 940 de copii - în instituțiile private. Asta ar însemna 386 de clase de-a întâia, pe care urmează să le deschidem, începând cu 1 septembrie 2024”, a menționat Andrei Pavaloi.

În perioada 1 - 4 aprilie, pe platforma escoala.chisinau.md au fost depuse 4 664 de cereri. Rezultatele primei etape de înscriere a copiilor în clasa întâi vor fi anunțate pe data de 30 mai curent.

„În primă etapă vor fi acceptați de către instituții copiii care au împlinit vârsta de șapte ani până la 31 august - 1 septembrie 2024 și sunt din districtul instituției. Ulterior, în limita locurilor disponibile va fi dat startul etapei a doua, care se va desfășura în perioada 3-17 iunie și care va oferi prioritate copiilor care nu sunt din district, dar care împlinesc vârsta de șapte ani până la 31 august 2024 sau sunt din district și vor împlini vârsta de șapte ani până la 31 decembrie 2024”, a spus Andrei Pavaloi.

În limita locurilor disponibile, va fi organizată și etapa cu numărul trei de înscriere a copiilor în clasa întâii, care se va desfășura în perioada 20-30 august 2024, în afara platformei escoala.chisinau.md. Astfel, cererile vor fi depuse în mod fizic. Această etapă vine în suportul părinților care, din diferite motive, nu au reușit să depună o cerere în primele două etape.

img24002439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!