ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei, Yamada Yoishiro

15:37 | 05.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoishiro, stransmite MOLDPRES.

În cadrul discuției, cei doi oficiali au apreciat dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-nipone. Ministrul Popșoi a marcat faptul că Japonia este un investitor și partener comercial important, care sprijină procesele democratice și parcursul european al Republicii Moldova. 

De asemenea, discuția a inclus subiecte care vizează situația de securitate și economică din regiune, cauzată de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, dar și provocările cu care se confruntă Republica Moldova. 

„I-am mulțumit domnului Yoishiro Yamada pentru asistența substanțială a Japoniei acordată țării noastre pentru multiple proiecte de dezvoltare și consolidare a capacităților statului, în special în domenii precum medicina, eficiența energetică, agricultura, educația. Am convenit să continuăm cooperarea dintre țările noastre”, a menționat ministrul.

img24002445

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!