ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina: Şase morţi şi 10 răniţi într-un atac rus cu drone asupra Harkovului

09:35 | 06.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Un atac rus asupra Harkovului, al doilea mare oraş al Ucrainei, a ucis şase civili şi a rănit alți 10 sâmbătă dimineaţa, au anunţat oficiali din regiune, citaţi de Reuters, preluat de Agerpres și Moldpres. 

Poliţia naţională ucraineană a informat că atacul a fost lansat cu ajutorul dronelor şi a publicat imagini cu incendii izbucnite pe străzile oraşului şi în apropierea clădirilor.

"În această dimineaţă, sunt şase morţi şi 10 răniţi ca urmare a unui atac în timpul nopţii în cartierul Şevcenkivskîi", a declarat primarul Harkovului, Ihor Terehov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Atacul a lovit zone rezidenţiale - cel puţin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, un atelier auto şi autoturisme au fost avariate", a detaliat edilul.

Potrivit unor relatări, atacul s-a produs imediat după miezul nopţii.

Armata ucraineană a anunţat pe Facebook că apărarea antiaeriană a distrus 28 din cele 32 de drone şi trei din cele şase rachete lansate de Rusia.

Harkov, oraş în nord-estul Ucrainei, a fost o ţintă frecventă a Rusiei, atacurile intensificându-se în ultimele săptămâni. Miercuri, un atac cu drone asupra oraşului a ucis patru oameni şi a avariat grav clădiri rezidenţiale.

 

img24002463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!