ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Gara Căuşeni a ajuns cea de-a doua garnitură de tren cu motorină donată de România

13:12 | 07.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. În seara zilei de ieri, la Stația Căii Ferate Căușeni, a sosit cea de-a doua garnitură de tren, din 26 vagoane - cisterne, ceea ce constituie aproximativ 1317 tone de motorină, transmite MOLDPRES cu referire la Agenției Rezerve Materiale a Mi nisterului Afacerilor Interne.

Pentru moment, reprezentanții Agenției Rezerve Materiale în comun cu instituția abilitată, desfășoară acțiuni în vederea desigilării vagoanelor - cisterne, verificarea cantitativă denso-volumetrică și prelevarea probelor pentru determinarea indicilor calitativi.

„Ulterior urmează descărcarea ajutorului umanitar și continuarea eliberării acesteia către agricultori, conform graficelor”, indică sursa citată.

Prima tranșă din cele 4 mii tone de motorină, oferită de România Republicii Moldova în calitate de ajutor umanitar extern a ajuns la Căușeni pe 3 aprilie. Agenția Rezerve Materiale a elaborat un grafic, bazat pe principiul zonei geografice, iar prioritare vor fi cele mai afectate raioane care au avut de suferit în urma secetei din 2022, mare parte din zona de sud a Republicii Moldova.

AIPA a recepționat 1.546 de cereri cu privire la solicitarea ajutorului umanitar extern acordat de către România, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de seceta din anul 2022. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ajutorul pentru cei selectați va fi de circa 40 de litri per hectar.

img24002482

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!