ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

17:40 | 09.04.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Sesiunea de screening explicativ pe Capitolul 4: Libera circulație a capitalului

Astăzi la Bruxelles, a avut loc sesiunea de screening explicativ referitoare la Capitolul 4: Libera circulație a capitalului, coordonat de Ministerul Finanțelor. Delegația Republicii Moldova este condusă de Cristina Gherasimov, Viceprim-ministra pentru integrare europeană, la reuniune participând inclusiv  Cristina Ixari, secretara de stat a Ministerului Finanțelor și Ana Litocenco, șefa Direcției reglementarea sectorului financiar,  reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei și ai Biroului pentru Integrare Europeană.

De la Chișinău s-au conectat online membrii grupului de lucru responsabili de transpunerea actelor Capitolului 4 din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a Moldovei, CNPF, MDED, Serviciul Vamal și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Ordinea de zi a sesiunii a inclus subiecte relevante precum libera circulație a capitalului și a plăților, oportunitățile de finanțare pentru companii, piața de capital, sistemele de plată, precum și prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

În cadrul sesiunii de screening explicativ, delegația Grupului de lucru responsabil pentru Capitolul 4, împreună cu experți din cadrul Uniunii Europene, au purtat discuții și au evaluat aspectele esențiale pentru racordarea cu acquis-ul UE, în conformitate cu cerințele specifice ale acestui Capitol. Capitolul 4 este parte integrantă a acquis-ului Uniunii Europene și constituie unul dintre cele 33 de capitole care acoperă domenii cheie de politică ale UE, pe care Republica Moldova are de negociat la etapa de aderare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!