ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maria Giuliana Civinini a demisionat din funcția de membru al Comisiei de evaluare externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ

17:50 | 12.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Maria Giuliana Civinini a demisionat din funcția de membru al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Un proiect de hotărâre privind demisia acesteia a fost votat astăzi de 55 de deputați, informează MOLDPRES.

Maria Giuliana Civinini și-a depus cererea de demisie la sfârșitul lunii martie, însă va rămâne în funcție până la data de 15 mai curent, pentru a finaliza rapoartele pe cazurile la care a participat la luarea deciziilor. Ulterior, conform prevederilor legale, Parlamentul va numi un nou membru în această funcție.

Comisia de evaluare externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ este constituită din șase membri. Trei dintre aceștia sunt propuși de fracțiunile parlamentare, iar trei – de partenerii de dezvoltare. Membrii Comisiei sunt numiți de Parlament, cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși.

img24002690

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!