ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în dialog cu președintele în exercițiu al OSCE, ministrul afacerilor externe, europene și comerțului al Maltei, Ian Borg

19:55 | 12.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Provocările regionale de securitate, în contextul războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și aspectele aferente procesului de reglementare transnistreană au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa  (OSCE), ministrul afacerilor externe, europene și comerțului al Maltei, Ian Borg, transmite MOLDPRES.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul Maltei pentru agenda europeană a Republicii Moldova și a accentuat rolul OSCE în identificarea unor soluții de durată pentru conflictul transnistrean. Potrivit premierului, autoritățile de la Chișinău continuă  dialogul cu partea transnistreană și optează în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului și crearea unui echilibru între asigurarea securității țării și necesitățile societății. 

„Acțiunile Guvernului sunt orientate spre îmbunătățirea vieții cetățenilor atât a celor de pe malul drept, cât și a celor de pe malul stâng, iar obiectivul nostru prioritar rămâne integrarea Republicii Moldova în marea familie a Uniunii Europene”, a spus premierul Dorin Recean.  

Oficialii au discutat subiectele ce țin de securitatea energetică a țării, dezvoltarea comerțului cu Uniunea Europeană, dar și promovarea drepturilor omului. Cu referire la conflictul transnistrean, a fost încurajat formatul de negocieri 1+1, precum și alte măsuri menite să consolideze încrederea între părți.

img24002693

img24002693

img24002693

img24002693

img24002693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!