ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forţele americane doboară drone iraniene care vizează Israelul; Biden dă asigurări Israelului cu privire la sprijinul SUA

10:20 | 14.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Forţele americane poziţionate în Orientul Mijlociu doboară drone iraniene care vizează Israelul, a declarat sâmbătă un oficial al Departamentului de Apărare al SUA, în timp ce Iranul a anunţat că a lansat drone şi rachete asupra Israelului, relatează AFP, preluat de Agerpres și Moldpres.

"În concordanţă cu angajamentul nostru neclintit faţă de securitatea Israelului, forţele americane din regiune continuă să doboare drone lansate de Iran şi care vizează Israelul", a spus oficialul, sub rezerva anonimatului. "Forţele noastre rămân poziţionate pentru a oferi sprijin defensiv suplimentar şi pentru a proteja forţele americane care operează în regiune", a indicat sursa citată.

Preşedintele american Joe Biden a asigurat sâmbătă Israelul de sprijinul său "neclintit" în faţa atacului Iranului. "Angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului în faţa ameninţărilor din partea Iranului şi a aliaţilor săi (din regiune) este neclintit", a scris preşedintele american pe platforma X, postând o fotografie a unei reuniuni de urgenţă cu echipa sa de securitate naţională de la Casa Albă.

img24002710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!