ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au emis Cod galben de creştere a nivelului apei în Nistru

12:19 | 17.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi o avertizare hidrologică, care se încadrează în Cod galben, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r. Nistru) până la 1500 m3/s, în intervalul 17-21 aprilie, pe sectorul Naslavcea - Dubăsari va continua creșterea nivelului apei cu 1.5-2.5 m, față de nivelul din 17 aprilie (ora 8:00). „În locurile joase este posibilă ieşirea apei în luncă”, precizează SHS.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă.

De asemenea, a fost anunţat, pentru perioada 17-18 aprilie, şi Cod galben de schimbare bruscă a vremii. Potrivit meteorologilor, în legătură cu deplasarea unui ciclon în apropierea teritoriului țării, caracterul vremii se va schimba brusc. „Vor cădea ploi, în raioanele de nord și centrale puternice (15-45 l/m2), miercuri ziua, izolat la sud, cu descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, pe 17 aprilie cu precădere în raioanele de sud-est, iar pe 18 aprilie, izolat pe întreg teritoriul țării, cu viteze de până la 15-18 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-10°С”, indică SHS.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni primejdioase pentru anumite activităţi socio-economice.

img24002798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!