ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opera Națională readuce în scenă un spectacol de Gioachino Rossini

15:37 | 17.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” va avea loc joi, 18 aprilie, la ora 18.00, spectacolul „Bărbierul din Sevilla”, operă în trei acte de Gioachino Rossini, în regia lui Iulian Dumitraș, dirijor – Denis Ceausov. Opera a fost montată în 2024, după o perioadă de zeci de ani, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Nicolae Dohotaru, „Bărbierul din Sevilla”, creată de compozitorul italian Gioachino Rossini, este una dintre cele mai iubite și apreciate opere comice din repertoriul clasic. Cu o poveste plină de intrigă, umor și romantism, opera urmărește aventurile lui Figaro, un bărbier isteț și descurcăreț, care își folosește inteligența pentru a ajuta pe cei din jur să-și atingă scopurile, inclusiv pe tânărul Conte Almaviva, îndrăgostit de frumoasă Rosina. Cu așteptări amoroase, planuri complicate și personaje colorate, „Bărbierul din Sevilla” este o experiență muzicală și teatrală de neuitat.

„Această nouă producție aduce un suflu proaspăt asupra uneia dintre cele mai iubite opere din toate timpurile. Sub îndrumarea unui regizor remarcabil, Iulian Dumitraș, și sub bagheta unui dirijor cunoscut, Denis Ceausov, Maestru în Artă, această adaptare aduce o viziune contemporană și plină de inovație asupra clasicei opere. Cu decoruri și costume spectaculoase, precum și o distribuție de soliști și artiști talentați, producția promite să ofere o experiență captivantă și memorabilă pentru public”, a mai spus Nicolae Dohotaru.

În aceeași zi, la ora 18.00, Sala cu Orgă din Chișinău va oferi publicului un concert cu genericul „Armonii sacre”, susținut de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. În program: muzică sacră de J.S. Bach, Ch. Gounod, A. Bruckner, E. Grieg, H. Wolf și G. Verdi. La pian – Ivan Baranovskii.

Vineri, 19 aprilie, la ora  19.00, Palatul Național „Nicolae Sulac” va găzdui un concert al cunoscutei interprete Lara Fabian, în cadrul turneului său „Je t'aime”. Potrivit organizatorilor, Lara Fabian este una dintre cele mai excepționale voci ale timpurilor noastre. Vocea ei inimitabilă și cântecele sale emoționante adânci nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Acest concert va fi o oportunitate unică de a vă bucura de interpretarea ei live și de a vă delecta în atmosfera pasiunii și iubirii.

img24002813

img24002813

img24002813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!