ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu reprezentanții partidelor pro-europene despre „importanța consolidării pentru susținerea și promovarea aderării R. Moldova la UE”

19:16 | 17.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții mai multor partide pro-europene. În cadrul discuțiilor, oficialul a subliniat importanța consolidării tuturor partidelor pro-europene pentru susținerea și promovarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.

Adrian Băluțel, șef al Cabinetului Președintelui, a specificat că la întrevedere au participat reprezentanți ai Platformei DA (PDA), Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Partidului Schimbării (PS) și Ligii Orașelor și Comunelor (LOC), care au format blocul politic „Împreună”.

În timpul discuțiilor, președintele țării a subliniat „importanța consolidării tuturor partidelor pro-europene pentru susținerea și promovarea aderării Moldovei la Uniunea Europeană”.

De asemenea, oficialul a remarcat că „proiectul de integrare europeană nu este a unui sau a mai multor partide, ci a tuturor cetățenilor care vor să trăiască în pace, libertate, siguranță și bunăstare”.

Pe 20 octombrie curent, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, în țara noastră ar urma să se desfășoare referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care a fost inițiat de președintele țării Maia Sandu. Acesta va conține întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

img24002820

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!