ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău va fi organizat un climathon dedicat eficienţei energetice

11:26 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) anunță organizarea ediției naționale a Climathon-ului Moldova 2024, care va avea loc în perioada 25-26 aprilie, transmite MOLDPRES.

Scopul evenimentului constă în mobilizarea antreprenorilor din domeniul cleantech pentru a dezvolta soluții inovaționale pentru diverse aspecte problematice din următoarele categorii: eficiența energetică, energie regenerabilă, eficiența apei, clădiri verzi și transport ecologic.

„Participanții la eveniment vor avea oportunitatea de a beneficia de experiența și cunoștințele experților în domeniul energiei și sustenabilității, ajutându-i să-și dezvolte și să-și prezinte ideile într-un mod coerent și convingător”, explică CNED.

Pentru participare la eveniment, este nevoie de completat formularul de participare de pe link-ul https://t.ly/_ExGD.

Climathon reprezintă o inițiativă globală menită să amplifice gradul de conștientizare și sensibilizare cu privire la problemele de mediu și schimbările climatice la nivel mondial.

Evenimentul este organizat de Centrul Național pentru Energie Durabilă, în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) și cu sprijinul Ministerului Energiei al republicii Moldova, Fondul Global de Mediu (GEF), Tekwill și Technovator, în cadrul proiectului „Programul de inovare în tehnologiile curate pentru IMM-uri și start-up-uri din Republica Moldova” (GCIP Moldova).

img24002925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!