ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost organizat în premieră Consiliul de Asistență Externă în Domeniul Dezvoltării Regionale și Locale

13:34 | 22.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltări Regionale (MIDR) a organizat, pentru prima dată, Consiliul de Asistență Externă în Domeniul Dezvoltării Regionale și Locale. Moderat de secretarul de stat de la MIDR, Ana Mardare, evenimentul a reunit experți din cadrul instituţiei, reprezentanți ai altor ministere, Cancelariei de Stat, Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) și instituțiilor donatoare, transmite MOLDPRES.

Participanţii au discutat despre eficientizarea utilizării asistenței externe, precum și despre cum pot fi îmbunătățite procesele de planificare și evaluare în colaborare cu partenerii Republicii Moldova.

„Ne dorim ca această platformă să asigure o sincronizare a acțiunilor noastre cu cele ale partenerilor noștri în acest domeniu. Acest Consiliu ne va ajuta să stabilim priorități pe termen mediu și lung, esențiale pentru atingerea obiectivelor noastre strategice”, a estimat Ana Mardare.

Obiectivul nostru este să colaborăm pentru a ne alinia ca țară la standardele și practicile europene, și pentru a asigura un viitor mai bun pentru toate localitățile Moldovei, a relevat oficialul.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova.

img24002931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!