ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O casă de locuit a fost distrusă în urma unui incendiu produs în raionul Edineț

14:47 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. O casă de locuit a fost distrusă în urma unui incendiu produs în localitatea Bădragii Vechi, raionul Edineț, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii au stabilit că arderea s-a produs într-o casă de locuit cu o suprafață totală de 84 m2, iar în urma incendiului a avut loc o deflagrație a unei butelii de gaz cu volumul de 20 litri.

„În urma arderii, victime nu au fost raportate. Focul a distrus în totalitate bunurile materiale din interiorul locuinței și acoperișul casei, care în timpul incendiului s-a prăbușit. Cauza și circumstanțele producerii incendiului și a deflagrației urmează a fi stabilite de specialiști”, a specificat IGSU.

În acest context, IGSU avertizează repetat despre necesitatea respectării regulilor anti-incendiare. Salvatorii îndeamnă oamenii să evite utilizarea și încărcarea buteliilor de gaz în locuințe. În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de cinci metri de la intrarea în locuință. Totodată, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber, departe de încăperi.

De asemenea, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice minuțios toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu.

img24002938

img24002938

img24002938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!