ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezultate RESTART: Numărul de specialiști în domeniul protecției drepturilor copilului va fi triplat

19:30 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi un pachet de măsuri de sprijin pentru consolidarea sistemului de protecție a drepturilor copilului în Republica Moldova. Acesta va permite triplarea numărului de specialiști în domeniul protecției drepturilor copilului, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a specificat că măsurile vor permite să fie stabiliți copiii din sistem, care se află în situații de risc, dar care nu sunt identificați de către stat.

„Vom tripla numărul de specialiști - 150 de angajați noi în domeniul protecției drepturilor copilului. Vom introduce peste 20 000 de dosare în sistemul informațional pentru gestionarea managementului de cazuri în protecția copilului. La fel, vom evalua lunar capacitatea colegilor din prima linie de a identifica copii aflați în nevoie și de a gestiona eficient cazurile”, a spus Alexei Buzu.

De asemenea, ministrul a subliniat că 15 000 de copii vor primi un sprijin financiar în valoare totală de 40 mln lei. „Toți părinții-educatori și asistenții parentali-profesioniști vor continua să primească un spor lunar de 1 000 de lei. La fel, vom informa 300 mii de familii cu copii despre semnele de abuz asupra copiilor și metodele de prevenție”, a menționat Alexei Buzu.

Măsurile sunt realizate cu suportul UNICEF Moldova și fac parte din reforma „Restart”, care și-a propus să îmbunătățească guvernanța și transparența în sistemul de asistență socială și să asigure accesul uniform și echitabil al populației vulnerabile la servicii sociale de calitate.

img24002947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!