ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

09:29 | 23.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 14155 pacienți, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în structura solicitărilor continuă să predomine cele cauzate de urgențele cardiovasculare - 3758 solicitări, inclusiv 68 pacienți cu sindrom coronarian acut, urmate de urgențele neurologice - 1904 solicitări, inclusiv 227 accidente vasculare cerebrale și urgențele respiratorii - 1725 solicitări.

Pe parcursul săptămânii, echipele de pe ambulanță au fost solicitate pentru 1278 persoane cu diverse urgențe traumatologice. Urmare a accidentelor rutiere produse pe traseele țării 50 persoane, dintre care 44 maturi și 6 minori, au avut de suferit.

La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 59 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu: printre care 33 persoane care au suferit combustii și 25 mușcături de animale/ înțepături de insecte. Totodată, au parvenit 51 apeluri pe motivul urgențelor toxice de diferită geneză, inclusiv 27 intoxicații cu medicamente, 4 cu alcool și 2 cu monoxid sau bioxid de carbon.

img24002949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!