ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În nordul țării a fost depistat un caz de pestă porcină la mistreţ

10:46 | 23.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi despre identificarea unui caz de pesta porcina africană (PPA) la mistreț. Este vorba despre raionul Dondușeni, localitatea Cernoleuca, transmite MOLDPRES.

Totodată, au fost eradicate două focare de pestă porcină africană la mistreț din arealul raioanelor Fălești și Briceni.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă, în continuare, populația să rămână responsabilă și să evite comerțul stradal ilicit, procurarea animalelor, păsărilor, ouălor și produselor alimentare de origine animală din spații neautorizate, pentru a evita răspândirea bolilor cu risc înalt de contagiozitate. „În același timp, se recomandă supravegherea animalelor și păsărilor, în interiorul curților, cu aplicarea măsurilor riguroase de precauție”, indică sursa citată.

Pentru achiziționarea animalelor, ANSA recomandă populaţiei să  apeleze la ferme sau comercianți autorizați solicitând certificate sanitare veterinare, întru asigurarea trasabilității acestora, dar și a stării lor de sănătate.

img24002956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!